Головна Новини Жителі Тернопільщини продовжують вирощувати мак та коноплю на присадибних ділянках

Жителі Тернопільщини продовжують вирощувати мак та коноплю на присадибних ділянках

Не вирощувати мак снодійний та коноплю на своїх городах, – з таким проханням звертаються правоохоронці Тернопільщини до місцевих жителів.
При виявленні незаконних посівів громадяни будуть притягатися до кримінальної відповідальності за статтею 310 ККУ – Посів або вирощування снодійного маку або конопель, що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років залежно від тяжкості вчинення кримінального правопорушення.
Сто фактів вирощування нарковмісних рослин на присадибних ділянках мешканців Тернопільської області виявили працівники поліції за час проведення спецоперації “Мак”. Серед них – 85 випадків вирощування маку та 15 коноплі.
Найбільше незаконних посівів оперативники виявили у Бережанах – 11, Зборові – 13, Гусятині – 9, Бучачі та Кременці – по 8 фактів. З першого червня працівники поліції виявили та вилучили 12556 рослин маку та 3284 – коноплі.
Нагадаємо, що в області триває спецоперація “Мак”. Ці заходи правоохоронні органи проводять з метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу.
Тож перш ніж зробити, щось протизаконне, задумайтеся чи варте воно вашого скаліченого життя та сліз ваших близьких і рідних людей.