Головна Новини Жителі Тернопільщини масово отримують смс-повідомлення від шахраїв

Жителі Тернопільщини масово отримують смс-повідомлення від шахраїв

аферисти
Ваша картка заблокована. За деталями зателефонуйте за номером…»:такі повідомлення часто стали надходити мешканцям краю. І більшість, звісно, одразу телефонують за вказаними у СМС номерами аби виправити ситуацію. Застерігамо – не варто. Ваш дзвінок – мета шахрая.
Отримала таке повідомлення  жителька Тернопілського району. Жінка, не вагаючись, подзвонила на вказаний номер. Працівник нібито банку ввічливо розповів, які дії необхідно виконати, аби розблокувати віртуальний рахунок. Далі почалася вже звична шахрайська схема: аферист вивідав номер картки, пароль, CVV-код, ще дату, коли востаннє скористалася  карткою.
 Шахрай телефонував ще два рази, просив назвати коди, що надсилалися у повідомленнях. Насправді, він за дві транзакції зняв з картки майже 15 тисяч гривень.
Поліцейські вкотре просять громадян бути дуже обережними та безпечними, коли трапляються подібні ситуації. Пам’ятайте, служба безпеки жодного банку не телефонує до клієнтів з пропозиціями вберегти їхні кошти. Почули таке у телефонній трубці –  покладіть її і телефонуйте в банк самостійно.