Головна Новини Жителі Почаєва проігнорували приїзд глави УПЦ МП Онуфрія

Жителі Почаєва проігнорували приїзд глави УПЦ МП Онуфрія

12 січня в рамках архіпастирського візиту до західних єпархій глава УПЦ  МП митрополит Онуфрій прибув до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

І попри помпезність, з якою у Почаєві щороку зустрічають Онуфрія, цьогоріч місцеві жителі проігнорували його приїзд.  Успенський Собор під час Святої Літургії був заповнений ледве на четверту частину. Не відомо з яких причин  жителі Почаєва, котрі чи не єдині в області залишаються вірними Московському патріархату,  вирішили бойкотувати приїзд Онуфрія. Ймовірно, це через останні неприємні конфлікти, що точаться довкола московської церкви, повідовляє За Збручем

Нагадаємо, у Запорізькій області трапився трагічний випадок. 2-річна дитина випала з вікна та загинула. І священик УПЦ МП відмовився відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика через те, що той був хрещений в українській, а не в московській церкві. Аморальна поведінка попа знайшла підтримку і серед вищого духовенства церкви країни-агресора. Дії церковників спровокували хвилю невдоволення по всій країні. Українці висловлюють свій протест за допомогою флешмобу, приносячи до храмів УПЦ МП іграшки та поширюючи у соцмережах світлини з хеш-тегом #принеси_ляльку.

До слова, під час приїзду Онуфрія в Почаїв, директор школи зігнав на Богослужіння учнів, щоб хоч ті заповнили пустку в Храмі та заколядували. Цікаво, чи перевіряли перед тим дітей на предмет хрещення у «канонічєской церкві».