Головна Новини Жителі довколишніх сіл труять тернополян

Жителі довколишніх сіл труять тернополян

Дружбу огорнув дим з Петриків. Вкотре люди масово спалюють листя в селі Петрики. Це вже стало хронічною проблемою як мешканців даного села, так і мешканців району Дружба. Незважаючи на закони, заборону, та звичайні морально-етичні норми, деякі байдужі до навколишнього довкілля особи, систематично спалюють листя, тим самим заставляючи сотні людей дихати шкідливим димом, що може спровокувати ряд небезпечних захворювань, зокрема, рак. Ця проблема широко відома усьому Тернополю. То чим займається наша поліція, котра патрулює дані тереторії? Поліція нова лише за формою? пише Від Тернополя до Тренополя
Нагадую. Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, а саме: статті 50 Конституції України, статей 9 та 12 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, статті 16 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, пунктів 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, пунктів 3.6., 6.4.2. Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України “Про благоустрій в населених пунктах”.
Дії, що є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть відповідальність відповідно до ст. 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.