Головна Новини Жителів Тернопільщини не пускають за кордон через борги за комуналку

Жителів Тернопільщини не пускають за кордон через борги за комуналку

Останнім часом жителів Тернопільської області все частіше не пускають  за кордон.  Зокрема, причиною цього є і борги за комунальні послуги.

У ВАТ «Тернопільобленерго» поки що таких ситуацій не було, але боржників вистачає. Станом на 1 листопада цього року борг споживачів становить 51 750 657,46 гривень, в тому числі заборгованість попередніх років – 688 8212,81 гривень.

Енергетики наголошують, що, згідно з законодавством, немає значення, яку суму заборгував споживач, має значення факт заборгованості. Завчасно дізнатися, чи є боржник у списку «невиїзних» тернополян, немає змоги, тому  потрібно дотримуватись  термінів оплати комунальних послуг згідно з укладеними договорами.

У ВАТ «Тернопільобленерго» також нагадують, що, згідно з пунктом 14 постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 300, після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації ухвалюють рішення про призначення (непризначення) субсидії.

У разі отримання інформації про заборгованість із наданих послуг субсидія на наступний строк не призначається.

Енергетики звертаються до споживачів електричної енергії, щоб не нарощувати боргів та своєчасно сплачувати рахунки за спожиту електричну енергію!

Джерело: Тижневик “Номер один”