Головна Новини Жителів Тернопільщини застерігають що на Хресному ході УПЦ МП можуть бути провокації

Жителів Тернопільщини застерігають що на Хресному ході УПЦ МП можуть бути провокації

Традиційна «година правдивої інформації» відбулася цієї неділі в Тернопільському обласному відділенні Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

З-поміж низки емоційних дискусій особливу увагу акцентували на викликах, які постають через проведення Всеукраїнського Хресного ходу, завершальний етап якого відбудеться 28 липня у Києві. Організатором, як відомо, є Українська православна церква Московського Патріархату.

За словами Олександра Варакути, Голови Тернопільської обласної організації ВГО «Спілка офіцерів України», називаючи речі своїми іменами, треба розуміти, що проти України йде духовна, економічна та інформаційна війна.

Павло Сливка, Голова Тернопільського обласного відділення «Всеукраїнського об’єднання ветеранів» вважає, що свідомістю частини українців маніпулюють. В цьому контексті він наводить слова Збігнева Бжезинського: «Якщо 20% жителів країни в духовному сенсі підпорядковані церкві, центр якої знаходиться в іншій країні – вони не можуть побудувати повноцінної Держави».

Учасники зібрання звернули увагу на те, що в час, коли Україна всіма силами намагається здолати внутрішню кризу, і досягти спокійного, розміреного життя – зовнішній вплив іншої держави в тому числі і з використанням релігійної складової, може бути використаний для загострення суспільно-політичної ситуації.

«Приватні особи спеціально відслідковують траси. На них з’являються машини з невідомими людьми спортивної статури. І треба розуміти, що тут задіяна пропаганда ФСБ і Москва хоче зробити нам провокації. В умовах гібридної війни можуть і під’їзди підривати, і державні установи, – висловлює занепокоєння Василь Фіялка, заступник Голови Тернопільського обласного відділення «Всеукраїнського об’єднання ветеранів». – Попівське кодло поведе тернопільських людей. Тому потрібно людей попередити, що вони є злочинці і грають на руку агресора».

Таким чином жителів Тернопілля, які мають намір вирушити у столицю на завершальну стадію Хресного Ходу просять утриматися від поїздки, а в разі участі – усвідомлювати ризики та небезпеки, на які наражають себе та оточуючих.

За словами Богдана Городецького, громадсько-політичного діяча Тернопільщини, на жаль не всі учасники Хресного Ходу усвідомлюють небезпеку. «Їм треба розповідати – що ви йдете проти своїх братів і можете зробити такий клімат, що може бути якесь нещастя. Вони можуть наразити на небезпеку самі себе і оточуючих. Як станеться, не дай Боже, яке-небудь нещастя, що принесе нам Рускій мір, то ми маємо ставати на захист наших вулиць, домівок і Батьківщини», – підсумовує Богдан Городецький.