Головна Новини Жителю Тернопільщини, який продавав фальсифікований алкоголь, загрожує в’язниця

Жителю Тернопільщини, який продавав фальсифікований алкоголь, загрожує в’язниця

Набрало законної сили рішення суду стосовно жителя Підволочиського району, який займався збутом великих партій незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Про це повідомляє ДФС у Тернопільській області.

У ході досудового слідства працівники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області вилучили у махінатора 6,4 тис. літрів фальсифікованого алкоголю, серед яких елітні іноземні бренди, та понад 6 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва. Все це – без марок акцизного податку встановленого взірця.

Підволочиський районний суд прийняв рішення вилучені підакцизні товари конфіскувати та знищити. Самого ж порушника закону засудили до трьох з половиною років позбавлення волі. Однак, враховуючи те, що під час досудового слідства він активно сприяв розслідуванню, а також сплатив на користь держави 13,9 тис. гривень процесуальних витрат на проведення судових експертиз, його звільнили від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши 1 рік 6 місяців іспитового строку.

За результатами вжитих заходів, які проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області, упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму майже 500 тисяч гривень.