Головна Новини Жителька Чорткова хотіла виїхати за кордон, натомість втратила кошти

Жителька Чорткова хотіла виїхати за кордон, натомість втратила кошти

Шахраї не припиняють відбирати гроші у довірливих громадян, котрі виїжджають за кордон на заробітки. Дурять людей зазавичай так звані посередники, які пропонують швидко зібрати необхідний пакет документів для виїзду на роботу в іншу країну.
Майже чотири тисячі гривень втратила чортківчанка, оплативши невідомому допомогу в в оформленні віз. Оголошення жінка знайшла в соціальній мережі, зв’язалася з посередником і той запевнив, що докумети будть готові за декілька днів, необхідно лише оплатити його послуги.
На тому співпрація жертви та афериста завершилася, Зловмисник зник, а з ними і гроші.
Поліцейські вкотре наголошують: проявляйте максимальну пильність! Гроші сплачуйте тільки на офіційний розрахунковий рахунок, який відкритий в банку. Якщо вам пропонують оплатити послуги на карту або через системи міжнародних платежів, то швидше за все вас хочуть обдурити, і довести факт обману буде практично неможливо.
Навіть якщо посередник не вимагає грошей і здається вам порядним, вивчіть інформацію про нього. Дізнайтеся, як довго він працює в цій сфері, де знаходиться офіс і з якими країнами співпрацює. Відвідайте незалежні форуми – обдурені люди часто діляться в мережі власним досвідом і висвітлюють мобільні номери пройдисвітів.
Але найголовніше – попросіть співробітників показати ліцензію. Для того, щоб агенція мала повне право для здійснення своєї діяльності, вона повинна мати ліцензію.
Будьте обачними. Не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!