Головна Новини Жахливе вбивство заробітчан зі Тернопільщини: зарізав ножем та вкрав гроші

Жахливе вбивство заробітчан зі Тернопільщини: зарізав ножем та вкрав гроші

36-річний українець, який вночі із 7 на 8 грудня убив двох заробітчан з Тернопільщини у польському Доброславові, визнав свою провину. Про це повідомили 11 грудня на сайті Policja Lubelska.

Польські поліцейські розповіли, що у вівторок, 10 грудня, підозрюваного допитали в суді. Він разом з загиблими працював на одному розсаднику. За тиждень до вбивства, 2 грудня, проник до житла заробітчан і викрав звідти 2400 злотих готівкою та особисті предмети вартістю 50 злотих, пише Номер один

Далі, у ніч із 7 на 8 грудня, увірвався до кімнати своїх земляків і зарізав їх. 35-річному Володимиру Боднару він завдав 18 ударів ножем у груди та живіт, а іншому заробітчанину – Петрові – п’ять ударів ножем у груди та шию. Чоловіки загинули одразу. Після скоєного підозрюваний у вбивстві забрав із кімнати вбитих 200 доларів, а тіла залишив на місці злочину.

Їх виявили близько 13:00 години 8 грудня. 36-річному українцеві Сергію польські правоохоронці інкримінують вбивство з особливою жорстокістю, крадіжку та проникнення у чуже житло. Покарання за це – від 12 років в’язниці.

10 грудня польський суд помістив українця до СІЗО на три місяці, повідомляють на сайті люблінської поліції. Підозрюваного допитали в суді. Із судових матеріалів випливає, що вбивця разом із загиблими працював на одному розсаднику. Там працювали й проживали сезонні працівники, серед яких також були українці.

На Тернопільщину вже відправили тіло загиблого в Польщі 51-річного заробітчанина Петра.

– Жив у Чорному Лісі, останнім часом не працював, їздив на заробітки, раніше працював у колгоспі водієм. Має трьох дітей, усі повнолітні, найменшому 21 рік. Він займається там, у Польщі, оформленням документів, – розповідає голова села Чорний Ліс Іван Гершон.

Другий загиблий – 35-річний Володимир Боднар, родом із села Загір’я Зборівського району. Щоби перевезти його тіло в Україну, односельчани збирали кошти. Загиблий Володимир був сиротою, не мав власної сім’ї, у нього залишилася лише сестра.

За словами речника Нацполіції Тернопільської області Сергія Крети, розслідуванням вбивства займається польська поліція.

Редакція газети «Номер Один» висловлює щирі співчуття рідним та близьким.