Головна Новини Емігрант з Тернопілля присвятив пісню матерям загиблих воїнів, у відео до якої...

Емігрант з Тернопілля присвятив пісню матерям загиблих воїнів, у відео до якої є Герої з Чортківщини

Днями на власному ю-туб каналі відомий за океаном в емігрантських мистецьких колах музикант, автор і виконавець власних пісень Григорій Кулінський (Greg Kulinsky) виклав пісню «Тим матерям, які хоронять своїх дітей», у відеоряді якої зустрічаються й загиблі воїни з Чортківщини, пише Чортків Сіті 

Особливий біль викликають кадри з похоронів наших Героїв, які не можливо дивитись без сліз, як і слухати самі глибоко-душевні рядки пісні. Одному з них – Роману Ільяшенку завтра, 8 березня, виповнилося б всього 29 років…

З проханням надати архівний матеріал для відео автор і виконавець пісні звернувся через свого товариша Івана Підгородецького до редакції нашого сайту Чортків.City. Тому там можна побачити фото, які свого часу були поміщені в районній газеті «Голос народу» та поширені в інтернет-просторі.

Нам вдалося зв`язатися з митцем, у творчому доробку котрого понад тридцять пісень.

Зі слів чоловіка, на жаль, нині в Україні ще багато трагічних випадків, коли матерям доводиться хоронити своїх дітей. Це надзвичайно важко. Ми повинні пам’ятати про це, не забувати наших Героїв, котрі загинули за Україну, віддати їм належну шану. А творчі люди мають це зробити найперше.

«Дякую Богові, – каже пан Григорій, – що дав мені можливість написати цю пісню, щоб дещо втамувати біль рідним, яка обпекла їхнє серце».

Над цією піснею, зі слів автора, йому було назвичайно важко як працювати, так і виконати. Родину Григорія теж безпосередньо зачепила війна з російським агресором. З 5 вересня 2014 року у полоні бойовиків перебуває єдиний син рідної сестри. Вже тричі молодий чоловік був у списках на обмін полоненими…

 Фото з архіву

Про себе розповів, що йому 56 років, з яких 26 перебуває у США. Родом з Підволочищини, села Жеребки. Одружений, має чотирьох доньок і внучку.

Проживає у місті Стратфорд, штат Коннектікут. Є власником будівельної компанії. Проте за освітою і покликаням – музикант.

За океаном допомагав влаштовувати концерти багатьом відомим українським артистам, таким як: Степан Гіга, Іван Попович, Павло Дворський, Григорій Драпак, Василь Мельникович, брати Остапчуки, Лілія Остапенко, гурти «Світозари», «Крива Люфа» та багато інших.

Займається благодійницькою діяльністю, влаштовував концерти на побудову Патріаршого собору у Києві. Виступав на різних емігрантських фестивалях у Сполучених Штатах Америки, в Канаді. Проте в Україні з сольними концертами ще не бував, адже про нього як співака, поета-пісняра на Батьківщині майже нічого не знають. Однак висловив сподівання, що це – справа майбутнього.

Наостанок побажав Чортківщині та усій Україні процвітання в надії скоро побачитись.

Гадаємо, чортків’янам було б цікаво послухати прекрасне виконання вживу чудових пісень Григорія Кулінського, які на ю-тубі мають тисячі переглядів. Зокрема такі, як «Емігрантка», «Файний Тернопіль», «Коханій дружині» тощо.

Наразі залишаємо посилання на власний канал поета-пісняра.