Головна Новини Екс-начальника слідчого управління підозрюють в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів

Екс-начальника слідчого управління підозрюють в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів

Одного із заступників начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області звинувачують у викраденні та незаконному зберіганні боєприпасів. Йдеться про начальника слідчого управління Казимира Попеля. У лютому цього року після операції НАБУ в нашому місті, під час обшуку у помешканні цього посадовця виявили гранату, бойові та мисливські набої. Доказів про корупційну діяльність правоохоронця детективи не знайшли, але окремо відкрили кримінальне провадження щодо знайдених боєприпасів. Справу передали в Тернопільську обласну прокуратуру. А 6 вересня в ГНПУ надійшло офіційне звернення від прокуратури про оголошення підозри Казимиру Попелю.

«6 вересня до мене надійшло офіційне звернення від прокуратури області про вручення Казимиру Попелю підозри за частиною 1 статті 262 та частиною 1 статті 263 ККУ – викрадення боєприпасів та незаконне їх зберігання, – повідомив Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. – Під час обшуків, проведених детективами НАБУ в лютому, у квартирі Попеля знайшли гранату РГД-5 і 144 бойові набої разом з мисливськими, на які він мав дозвіл, а на бойові – не мав. Тому прокуратурою області, якій доручено подальше розслідування цього кримінального провадження, прийнято процесуальне рішення про оголошення йому підозри. Посадовець зараз перебуває у відпустці, я з ним спілкувався і з’ясував, що 12 вересня він має повернутися в Україну. Тоді йому буде оголошена підозра і прокуратура буде вирішувати питання про обрання запобіжного заходу.».

Олександр Богомол також повідомив, що після круглого столу із представниками громадських організацій, які входять до атестаційних комісій, розпочав службове розслідування щодо заступників Казимира Попеля та Олега Ляховича. Крім того, за висновками атестаційної та апеляційної комісій Казимира Попеля звільнили з посади заступника начальника-начальника слідчого управління ГНПУ в Тернопільській області. Щодо Олега Ляховича, то його посаду переглянуть після завершення атестації поліцейських – під час перепризначення тих, хто не підлягав атестації. Службове розслідування ще триває, а після завершення, якщо будуть підтверджені випадки незаконних корупційних дій, відповідні матеріали направлять в прокуратуру, зі сторони поліції також будуть прийняті відповідні рішення.