Головна Новини Екстремали з Тернопільщини посіли призове місце на Кубку України з водного спортивного...

Екстремали з Тернопільщини посіли призове місце на Кубку України з водного спортивного туризму (Фото і відео)

22-24 березня на гірських річках Карпат відбувся Кубок України з водного спортивного туризму «Карпатське ралі», де команда Тернопільської області посіла високе третє місце.

У складі команди тернопільців вагома частина мала пряму чи безпосередню участь до Чортківського району: двоє учасників були зі самого Чорткова (в ранзі учасника і коменданта), ще двоє – родом із Заводського.

Змагання відбувалися в Долинському районі Івано-Франківської області

одразу на двох річках: р. Свіча – етап «Спринт» (близько 10 км); р. Мізунка – етап «Ралі»: спочатку один із найцікавіших порогів Українських Карпат – Кривуля, а хто не перекинувся (або перекинувся, але був притомний продовжувати дистанцію), ще +4 км сплаву гірською річкою, пише Чортків City

Повна команда – це катамаран з чотирма учасниками («четвірка») + катамаран з двома («двійка») + одномісний каяк. Результати усіх їх додаються, у кого в сумі вищі місця – той і переможець (Кубок поїхав до Львова).

Найвищий індивідуальний результат  нашої команди в «четвірки» – друге місце на етапі «Спринт».

Окрім основи, у  нас була «резервна четвірка», де молоді учасники набиралися досвіду на майбутнє.

Всього до змагань допустили 119 спортсменів з різних областей України. Було 9 повних команд; деякі федерації не «нашкрябали» достатньо кваліфікованих учасників, тому виступали в індивідуальному заліку.

Наступні етапи змагань зі спортивного водного туризму – в середині квітня в Яремчі на річці Прут.

Якщо вам колись доводилось бувати на сувенірному ринку у курортній столиці Карпат і з моста спостерігати за тим, як якісь придурки на плотах стрибають у водоспад Пробій – це і є ми! Запрошуємо ентузіастів в Яремче підтримати земляків.

Далеко їхати? Тоді 16-18 травня у Чорткові на річці Серет проходитимуть змагання серед дітей та дорослих,  на яких буде зовсім не страшно. Можна взяти участь в якості учасників або палких уболівальників.

Андрій Мельничук, учасник «Карпатського Ралі», ексклюзивно для Чортків.City

На відео: тренувальне проходження командою Тернопільщини небезпечного річкового порога українських Карпат – Кривуля. Під час самих змагань тернополяни подолали його без проблем.