Головна Новини Екстрадувати Ігоря Вардинця не дозволяють німецькі лікарі

Екстрадувати Ігоря Вардинця не дозволяють німецькі лікарі

Останніми днями колишній депутат Тернопільської обласної ради (фракція УНП) та заодно головний лікар Тернопільського районного територіального медоб’єднання Ігор Вардинець знову в епіцентрі скандалу. На своїй сторінці у ФБ від повідомив, що отримав політичний притулок у Німеччині. Також колишній депутат облради написав, що не зважаючи на це, має намір повернутися на Україну, проте йому у цьому перешкоджають тернопільські правоохоронці.

“Наразі «кривоохоронці» перешкоджають всіма можливими способами. Уявіть, відмовляють моєму поверненню. Німецькі юристи цього не зрозуміють, адже є міжнародне право! Та ті, хто провокує цю справу, не дотримуються його” – написав пан Вардинець.

Ця новина одразу ж облетіла інтернет-видання Тернопільщини.

Правоохоронці ж не залишились осторонь і написали спростування звинувачень підозрюваного у корупції медика.

“Слідчими Головного управління Національної поліції підозрюваного було оголошено в міжнародний розшук. Згодом до них надійшла інформація, що він перебуває на території Німеччини. Місцеві поліцейські затримали чоловіка відповідно до норм міжнародного права, однак після внесення застави його відпустили на лікування. Правоохоронці неодноразово зверталися з відповідними запитами до компетентних органів з питанням про екстрадицію підозрюваного.

У відповідь на ці клопотання німецькі колеги відмовляли у видачі громадянина України працівникам Тернопільської поліції, посилаючись на висновки медиків про можливе погіршення стану здоров’я Ігора Вардинця. Тож, заяви фігуранта про перешкоджання правоохоронців його повернення не відповідає дійсності”, –  повідомила прес-служба поліції.

Також правоохоронці додали, що після офіційного підтвердження одужання колишнього головного лікаря, слідчі вкотре клопотатимуть про його повернення на Україну для обрання міри запобіжного заходу та завершення досудового розслідування.