Головна Новини Експертизи речових доказів з місця вбивства Ірини Мукоїд доводять вину Гнатюка?

Експертизи речових доказів з місця вбивства Ірини Мукоїд доводять вину Гнатюка?

Результати експертних досліджень речей, які були знайдені на місці вбивства Ірини Мукоїд оприлюднили в обласному управлінні поліції. Нагадаємо, що біля тіла дівчинки знайшли ніж і запальничку. Пізніше також було вилучено одяг підозрюваного із залишками крові. Кому належить ця кров, а також зразки ДНК на речових доказах досліджували у Вінницькому науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України. Що саме з’ясували експерти під час прес-конференції 10 липня детально розповів начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

«Ми направляли декілька об’єктів на експертизу: ніж з місця події, штани підозрюваного, де було виявлено залишки крові і запальничку, яку виявили на місці події, – розповів Олександр Богомол. – Коли роблять огляд місця події, то використовують одноразові номерні пакети для речових доказів, які закриваються і розкриваються тільки один раз. Ніж з місця події був вилучений і запакований у такий пакет і направлений на експертизу у Вінницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Там, при його розпакуванні, експерт описує цілісність цього пакету, його зовнішній вигляд, вказує номер і бере зразки з ножа.

У результаті проведеного молекулярно-генетичного дослідження встановлені генетичні ознаки зразків крові підозрюваного Гнатюка В.І. – об’єкт №2 – та потерпілої Мукоїд – об’єкт №1, які наведені в таблиці результатів дослідження.

Генетичні ознаки слідів крові людини та клітин з ядрами, виявлених на поверхні ножа – об’єкт №1 – у висновку експерта Вінницького НДКЦ МВС України від 7.07.2017 №474 слідів крові людини та клітин з ядрами виявлених на поверхні наданих на експертизу джинсових штанах – об’єкти №2,4 – у висновку експерта збігається між собою з генетичними ознаками зразка крові потерпілої Мукоїд – об’єкт №1- та не збігається з генетичними ознаками зразка крові Гнатюка – об’єкт №2.

Генетичні ознаки слідів крові людини та клітин з ядрами виявлених на поверхні ножа, об’єкт №2,3,4 у висновку експерта Вінницького НДКЦ МВС України від 7.07.2017 №474 є змішаними, збігаються між собою, належать більше ніж одній особі, містять генетичні ознаки зразків крові потерпілої Мукоїд – об’єкт №1 – та підозрюваного Гнатюка В.І. – об’єкт №2,3.

Генетичні ознаки слідів крові людини та клітин з ядрами, виявлених на джинсових штанах, збігаються зі слідами зразків крові підозрюваного – об’єкт №2 – та не збігаються з генетичними зразками крові потерпілої Мукоїд – об’єкт №1.

На штанах виявлено чотири об’єкти. З цих чотирьох об’єктів один не досліджений, тобто немає там крові ні Гнатюка, ні потерпілої. Два об’єкти на яких є кров потерпілої, один об’єкт на кому є кров Гнатюка, тобто на його штанах. На ножі виявлено чотири об’єкти слідів залишків клітин з ядрами. З цих чотирьох об’єктів один об’єкт належить потерпілій, крім цього три об’єкти на яких змішані сліди клітин з ядрами, які належать і потерпілій і підозрюваному.

Запальничка: генетичні ознаки клітин з ядрами виявлених на поверхні даної на експертизу запальнички не встановлені. Тобто на ній не має слідів клітин з ядрами, вона нам нічого не підтверджує.

На штанах є кров підозрюваного і потерпілої, на ножі є ДНК потерпілої, і два об’єкти знятих з ножа, підтверджують наявність клітин з ядрами підозрюваного. Це не кров, це зразки ДНК з поту, жиру, часточок шкіри, тобто клітини з ядрами.».