Головна Новини Діти з Луганщини відпочивають в Зарваниці

Діти з Луганщини відпочивають в Зарваниці

На різдвяні канікули на Тернопілля завітали діти із міста Рубіжне Луганської області. У нас вони проведуть шість днів: відвідають різні цікаві місцини та зустрінуть Різдво. Це чотирнадцять дітей від 10 до 17 років. Зараз гості проживають у родинах у трьох селах Теребовлянського району: Зарваниці, Золотниках та Вишнівчику. Таким чином, мають можливість безпосередньо ознайомитися із різдвяними традиціями і звичаями нашого регіону, навчитися колядок, взяти участь у різдвяних дійствах. Захід проходить у рамках культурного обміну «Схід та Захід разом», який діє із 2014 року.
Діти вже відвідали печеру Кришталеву у Кривче, дендропарк, Теребовлянський навчально-виховний комплекс. А 5 січня приїхали в обласний центр. У програмі була зустріч із керівниками області, а також розваги, обід та вечеря в одному із торгово-розважальних центрів.
«Ми раді вас бачити на Тернопільщині, – сказав Степан Барна, голова облдержадміністрації. – Ви вже були у Кривче в печерах, познайомитесь ще з Тернопільською областю, як з історичним краєм, знаю що будете у Збаразькому замку та Марійському духовному центрі. Ви всі проживаєте у сім’ях і маєте можливість перейнятися культурою, надбанням, і це принести до себе на Луганщину. Бажаю гарного перебування в області, і сподіваюсь, що воно стане свідченням того, що ми об’єднаємо Україну і найкраще її об’єднають діти. Ми дуже цінуємо те, що ви до нас приїхали і завжди будемо раді бачити вас і на інші свята.».
Різдво юні гості зустрінуть у Зарваниці. Після вечері у родинах вони поїдуть у Марійський духовний центр. Там діятиме живий вертеп та ясла, діти зможуть поклядувати, перейнятися таїнством Різдва. На Тернопільщині гості з Луганщини перебуватимуть до 9 січня.