Головна Новини Діти за кордоном, купили квартиру, а пенсіонерка має повернути державі 20 тисяч...

Діти за кордоном, купили квартиру, а пенсіонерка має повернути державі 20 тисяч субсидії

Жінка з Тернопільщини отримала субсидії на 20 тисяч гривень, хоча насправді цього не потребувала, та при цьому ще й купила квартиру.

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Пані Гання перенесла операцію на серці, але не оговташись від операції має свіжий клопіт, її шокувала новиною поліція, проти неї розпочали кримінальне провадження за шахрайство.

“Я їм казала, якщо я такий преступник, як ви знали що  я купила квартиру, хоч в поясненнях я написала, що квартира сина.” – каже Ганна Вакула.

У поліції пояснюють, що коли Ганна Вакула в деларації на субсидію на опалення не вказала.

Сергій Крета каже: “Дійсно є ймовірність, що жінка дійсно не знала, що діти які за кордоном придбали нерухомість в Івано-Франківську зареєстрували на неї. А жінка старша, і може дійсно не усвідомлювала до кінця цього вчинку”.

Тепер пані Ганна має повернути державі 20 тисяч гривень, а пенсія в неї трохи більша за 1500 гривень.

“Я казала у виконавчій, з чого я маю платити, вони мені кажуть будете віддавати по-трохи, коли 100 гривень з пенсії, коли 50, і будете гасити борг. А як я вмру питаю, то вони мені кажуть що так і пропаде” далі розповідає пані Ганна.

“За минулий рік незаконно надали субсидії на понад 5 мільйонів гривень, є повернення на 20 тисяч гривень, а є і на 100 тисяч” – каже Вадим Боярський.

За матеріалами Сегодня.