Головна Новини Дітей бійців АТО з Тернопільщини оздоровлюють в Хорватії

Дітей бійців АТО з Тернопільщини оздоровлюють в Хорватії

dsc_5599Літо – найкращий період для відпочинку, ідеальна пора для оздоровлення дітей. Відтак, 44 дитини з Тернопільщини, чиї батьки були, або є зараз в зоні проведення АТО поїхали на відпочинок за кордон.

Цього року запрошення від країн Європейського Союзу надходили часто, і наша малеча вирушала в різні табори, пансіонати і санаторії. А 7 серпня діти поїхали в Хорватію на узбережжя Адріатичного моря на острові Хвар.

Щоб відпочинок не затьмарювали побутові питання пов’язані з транспортуванням, посприяла Тернопільська організація Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка».

«Ні для кого не секрет, як непросто у сьогоднішніх умовах організувати відпочинок дітей. Однак за кордоном є організації та спільноти, які готові нам у цьому сприяти. Діти військовослужбовців вже побували Польщі, Угорщині, Сербії. Однак робота продовжується. Якщо буде можливість, відправлятимемо дітей за кордон і надалі. Члени нашої партії фінансово допомогли, щоб діти комфортно себе почували в дорозі, а витрати з перебуванням за кордоном взяла на себе країна, що прийняла дітвору» , – розповідає голова Тернопільського міського осередку Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Віктор Шумада.

У програму відпочинку входять різноманітні екскурсії, розваги та ігри. Зокрема, діти відвідають портове місто Старий Град, яке під охороною ЮНЕСКО і насичене цікавими місцями. З 12 днів є чудова нагода відпочити і морально, і фізично. До того ж це чудова можливість розповісти про нашу країну, представити її культуру і традиції.