Головна Новини Дім нагадує фільм жахів: в яких умовах живуть семеро дітей на Тернопільщині

Дім нагадує фільм жахів: в яких умовах живуть семеро дітей на Тернопільщині

Облуплені стіни, бруд, сморід, купа мотлоху… І посеред усього цього, наче у фільмі жахів, ростуть семеро дітлахів. Малеча з раннього дитинства, та що там, з перших днів знає що таке прочухан, що коли мама з татом частуються оковитою, їх не займати, бо можна добрче отримати… Батьки не працюють, тато іноді просить мислостиню у Тернополі. Семе так в одній кімнаті їдять, сплять і так далі семеро дітей, мама з татом, ще й дід з бабою. Моторошну історію про те в яких умовах живе багатодітна сім’я з Тернопільщини розповіли у соцгрупі Майбутнє сиріт.

“ТУТ – холодно (немає опалення ніякого), немає води, немає газу, немає достатньо ліжок для спання, немає для дітей особистого простору для ігор, навчання та розвитку, немає іграшок, немає друзів (сусіди не товаришують з дітьми). Дім – нагадує фільм жахів, який от от впаде (питання часу тільки), де також вітер гуляє по хаті і по усіх тріщинах (які в середині і ззовні є), меблі старі, поломані і живуть своїм життям разом з купою одягу і іншим мотлохом (іншими словами не назвеш ті речі в хаті). 1 кімнатка, в якій живуть (їдять і т.д) усі 9 осіб (7 дітей + мама і тато + дідо), немов рукавичка, яка схожа на сарай….

Вирішили не мовчати, оскільки чужих дітей не буває, і наш фонд не стоятиме осторонь від дітей і ми приходимо на допомогу тим, хто цього справді потребує Тернопільщина….. вже вкотре побували у сім’ї, і вкотре душа кричала від «болі» і несправедливості по відношенню до дітей.

Сім’я, де зростають діти з непростими долями, – недавно 3 дітей повернули мамі з «будинку дитини» (де діти від народження були там на вихованні), так як немає підстав щоб там діти були (згідно реформи інтернатної системи), ще 3 дітей (шкільного віку) на вихідні повертаються з інтернату до дому (на вихідні, свята, канікули), оскільки не мають підстав залишатись в закладі інтернатному, так як без статусу «сиріт» чи «позбавлених батьківських прав»…. ще 1 дитинка (дівчинка) тільки недавно народилась і вже встигла ковтнути всі умови бідноти, неготовності і занедбаності батьків..” йдеться у дописі

https://www.facebook.com/maybutnesyrit/posts/6763222793691515