Головна Новини Дім життя: на Тернопільщині діє особливий притулок для життя

Дім життя: на Тернопільщині діє особливий притулок для життя

Повна назва закладу, який розташований у селі Драганівка Тернопільського району, —  «Дім життя» імені святої Джанни Беретти Молла. Свого часу ця жінка, вже будучи мамою трьох дітей, прирекла себе на смерть заради народження четвертої дитини, бо відмовилася від курсу хіміотерапії, який міг вбити плід.
А тепер вона вважається духовною покровителькою місця, яке стає рятівним прихистком для вагітних та молодих матерів із дітьми, яким із різних причин більше нікуди йти. Дім життя створено кілька років тому при місцевому римо-католицькому монастирі Сестер Францисканок Марії Неустанної Помочі, пише Україна молода
Про нього вже добре знають і працівники соціальних служб області, які час від часу направляють туди жінок. Якого вони віросповідання —  тут ніколи не запитують, зате для них i діток створено всі необхідні умови.
Монастир забезпечує продуктами, одягом, ліками і навіть іграшками.
Тут є дитячі візочки і сучасний дитячий майданчик на подвір’ї, і платити жінкам не потрібно ні за що. Єдине — вони повинні брати участь у спільній праці чер­ниць, почергово разом із ними прибирати приміщення, допомагати готувати їжу, слідкувати за порядком тощо.
А з матеріальними зобов’язаннями монастирю допомагають справлятися благодійники та волонтери, які час від часу звертаються до тернополян із закликами про збір необхідних речей. Згідно з правилами закладу, мама з дитиною мають право перебувати там упродовж року, якщо ж необхідно довше, то потрібне спеціальне рішення сестри-настоятельки.
Втім для декого вистачає і кількох місяців, аби справитися зi складними життєвими обставинами і почати життя з малюком уже поза монастирем. До речі, тут дбають не лише про матеріальне забезпечення своїх підопічних, а й про душевну реабілітацію після важких психологічних травм.