Головна Новини Дівчинка з Тернопільщини малює пластиліном (Фото)

Дівчинка з Тернопільщини малює пластиліном (Фото)

Точніше, ліпить свої дивовижні картини. Перша робота, яку 13-річна дівчина виконала з цього пластичного матеріалу, – «Натюрморт з яблуками». Різнобарвність фарб і колористика надихають та змушують зупинитися біля її робіт, насолодитися квітами, горами, смереками.

Марія Кусяк народилася у Підберізцях Зборівського району. Ще з раннього дитинства захоплювалася малюванням. З 7 років розпочала навчання у Залозецькій художній школі, у викладача Ольги Григорівни Мищук, пише “Свобода”

У її творчому становленні велику роль відіграли пленери, завдяки яким Марічка зацікавилася технікою ліплення картин з пластиліну. Хоча й не припинила працювати  у графіці та олійному живописі. Емоційне відчуття форми, пластики і кольору вражає у роботах юної мисткині.

Марія часто їздить на різні заходи, зокрема, на Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Лемківська писанка» до Львова, де у Шевченківському гаю експонують її роботи. Також бере участь у різних конкурсах, наприклад, у звітній обласній виставці «Творчість юних», а також «Об`єднаймося ж, брати мої». Посідає перші  місця й отримує винагороди. Її роботи неодноразово відзначали на районних та обласних конкурсах. Останнім часом  Марічка підготувала роботи, присвячені Шевченківським дням, Дню матері, збереженню природи.

Тернополян познайомив з її творчістю відомий у нашому краї художник, член Національної спілки художників України Микола Пазізін. На відкритті виставки юної художниці він сказав чимало добрих слів, побажав творити, щоб виставлятися і в Україні, і за її межами.

Учителька Марії, Ольга Мищук, з теплотою і радістю відгукувалася про свою талановиту вихованку, тішилася з нагоди відкриття першої персональної виставки Марічки Кусяк.

Сюди завітали учні 5-В класу Тернопільської ЗОШ №4. Вчитель образотворчого мистецтва цієї школи, Галина Кізілова, відзначила терпіння і велику працездатність цієї дитини. Марічка провела майстер-клас для учнів з виготовленню картин методом ліпки з пластиліну.

Виставка робіт Марічки Кусяк у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля», що на вулиці І. Франка у Тернополі, охочі можуть відвідати впродовж місяця.

Галина ВАНДЗЕЛЯК