Головна Новини Дівчинка здорова і чекає на батьків: продовження історії немовлятка, яке підкинули у...

Дівчинка здорова і чекає на батьків: продовження історії немовлятка, яке підкинули у “Вікно у життя” в Тернополі

Історія Марії Бандери, саме так назвали дитину у виконавчому комітеті Тернополя, сколихнула все місто. Немовля мати підкинула у «Вікно життя». Про це ми розповідали в одному з сюжетів на телеканалі «Тернопіль 1».

Новина набрала більше 100 тисяч переглядів. Нам почали надсилати листи небайдужі тернополяни. Мовляв, хай мати передумає і забере дитя додому. У неї два місяці, щоб підтвердити батьківство. Зараз дитина перебуває у Тернопільській обласній дитячій лікарні. Зоряна Король – завідуюча відділення, де упродовж місяця перебуватиме Марійка. Лікар каже, до дитинки прикипів увесь медперсонал. А тернополяни, які чули про дівчинку, приносять їй усе необхідне.

– Приносять молочні суміші, предмети догляду, цікавляться про стан здоров’я дитини, – розповідає завідувач відділення патології новонароджених Тернопільської обласної дитячої лікарні Зоряна Король. – Наші люди не є байдужі. І дуже приємно від того, що все таки є така небайдужість суспільства і зацікавленість.

Проблем зі здоров’ям у дитини нема, про це розповідає лікуючий лікар. – Нашій Марусі сьогодні 25 днів. Вона прибавила 600 грамів. Тобто вона виконала вже свою норму прибавки за перший місяць життя, – каже лікуючий лікар Леся Решетуха. – Дівчинка гарна, спокійна, ми її всі любимо. Оглянута окулістом, невропатологом, генетиком. Ніякої патології немає. Дитина гарна і здорова. Медики сподіваються, що дитину після усіх необхідних процедур забере якась хороша сім’я і стануть Марійці справжніми батьками.

Оксана Смільська, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X3EAUYZ3RVM&w=560&h=315]