Головна Новини Де у Тернополі можна придбати легальні новорічні ялинки

Де у Тернополі можна придбати легальні новорічні ялинки

Ялинка

Аби новорічно-різдвяні свята тернополяни провели в компанії зеленого деревця, лісництва області готові реалізувати трохи більше 5 тисяч ялинок та сосен. При потребі, цю кількість можуть збільшити. Минулоріч, в обласних лісництвах зрубали близько 8 тисяч дерев. Захисників природи одразу заспокоюють: на весні,  за словами начальника обласного управління лісового господарства, деревця висаджують в тій же кількості, що вирубали, і в тих же місця, повідомляє ІНТБ

        ОЛЕГ ЯРЕМКО, начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства 

        «Практично, в кожному лісгоспі є 7-8 лісництв, і на їхніх територіях будуть реалізовуватися новорічні ялинки. В Тернополі планувалося 2-3 місця. На сьогоднішній день дійшли спільної згоди, що, все-таки, вони будуть реалізовуватися тільки в одному місці. Це територія буде на перехресті Миру і Дружби».

Аби дізнатися, де вже можна придбати законні ялинки, розробили Інтерактивну карту точок продажу по всій області. Знайти її можна на сайті відомства ternopillis.gov.ua. Там же, можна побачити і номери телефонів гарячих ліній підприємств та відповідальних осіб за ялинкову кампанію-2017, для повідомлень громадян про випадки незаконної заготівлі та продажу хвойних. Аби вберегти ялинки від самовільних рубок, в області створили рейдові бригади, спільно із нацполіцією та екоінспекцією, каже Олег Яремко.

        ОЛЕГ ЯРЕМКО, начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

        «Рейдові бригади будуть діяти, вже діють з 5 грудня і по 14 січня 2017 року. Вони будуть виїжджати в цілому по області, і будуть робити рейди там, де будуть площадки для реалізації новорічних ялинок».

До слова, легальна ялинка повинна мати відповідну самоклейну стрічку з номером та серією, якщо її немає, то зелена красуня – вирубана незаконно, а її купівля тягне за собою накладення штрафу.

        ОЛЕГ ЯРЕМКО, начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства

        «Штраф складає від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів, тобто, від 85 до 170 грн. І для посадових осіб від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів. Тобто, від 119 до 204 грн».

А ще браконьєр має додатково оплатити заподіяну шкоду лісовому господарству. Розмір відшкодування залежить від діаметра пенька зрубаної ялинки чи сосни. Тобто, ця сума може коливатися від 355 до 1607 гривень.