Головна Новини Дружина і брат відмовляли не йти на гру: деталі раптової смерті футболіста...

Дружина і брат відмовляли не йти на гру: деталі раптової смерті футболіста на Тернопільщині

13-та хвилина другого тайму футбольного матчу чемпіонату Кременецького району між аматорськими командами «Обрій» із Ланівців та ФК «Краснолука» стала фатальною. Арбітр матчу Віталій Брезицький із Почаєва зупинив гру і більше її не продовжив. Сталося це після того, як гравець господарів, 29-річний Андрій Герасимчук, знепритомнів. Незважаючи на всі зусилля присутніх на стадіоні та медиків, врятувати молодого чоловіка не вдалося.

Матч на міському лановецькому стадіоні розпочався о 12:30. Команди відіграли перший тайм і пішли на перепочинок у роздягальню.

– Під час перерви Андрій повідомив партнерам по команді, що більше не виходитиме на футбольне поле, тому що йому недобре. Хлопці погодилися, а він пішов відпочити. Прийняв контрастний душ, повернувся до трибун, де сів дивитися, як його партнери грають у другому матчі. Там він знову відчув щось недобре і вирішив удруге прийняти душ. Рушив у напрямку душової, яка розмішена метрів за п’ятдесят від роздягальні в напрямку майданчика зі штучним покриттям, але до неї не дійшов. Через кілька хвилин почувся крик. Хтось вигукнув, що Андрій лежить на траві, він знепритомнів. Кинулися його рятувати, паралельно викликали швидку допомогу, – розповів журналістам «Номер один» головний тренер і організатор «Обрію» Андрій Засядко, пише “Номер один”

Бригада «швидкої» прибула вже через п’ять хвилин, адже знаходиться недалеко від стадіону. Лікарі довго проводили реанімаційні заходи, але врятувати футболіста не змогли.

– Медики відзначили, що не можуть перевезти чоловіка в лікарню, поки він не буде подавати ознак життя. Начебто вдавалося його повернути, але як тільки лікарі припиняли реанімувати, йому ставало гірше. У результаті він помер, – зі смутком сказав Андрій Засядко.

Він додав, що Андрій Герасимчук ніколи не мав проблем зі здоров’ям і завжди хотів грати та любив футбол.

– У день матчу родина Андрія відчувала щось недобре, дружина і брат відмовляли його йти на футбол. Але він був таким, що коли немає вагомої причини, то не пропускав ігор. Прийшов і цього разу, на жаль, востаннє. Кажуть, що в Андрія обширний інфаркт, хоча, за словами родичів, він начебто не так давно робив кардіограму і нічого загрозливого лікарі не бачили, – розповів тренер.

Як пригадує тренер, Андрій Герасимчук нещодавно одружився, він дуже любив свою дружину Уляну, діток молоде подружжя не мало.

– Восени 2019 року Андрій і Уляна одружилися. Весілля справили у ресторані «Єдельвейс», що у Збаражі. Так збіглося, що наша команда якраз у той день грала футбольний матч Ліги Тернопільщини на Збаражчині. Після поєдинку всім колективом приїхали до ресторану, щоби привітати молодят. Андрій дуже зрадів нашій появі, адже ми були, як одна сім’я. Вже коли Андрій і Уляна стали жити разом у сусідньому селі Татаринці, практично завжди вони разом були на футболі, його дружина раділа успіхам команди і сумувала, коли були поразки, – згадує Андрій Засядко.

Добре Андрія Герасимчука знає голова Асоціації футболу Кременецького району Сергій Ходанович. Він розповів, що Андрій родом із села Якимівці, що за десять кілометрів від Ланівців. У футбол почав грати з дитинства. Спершу виступав за команду рідного села, а коли та припинила існувати, більше 10 років захищав кольори лановецької команди «Обрій». Діяв на позиції флангового захисника. Про нього згадує як про дуже доброго та щирого молодого чоловіка, який завжди був душею компанії.

За словами Сергія Ходановича, у пам’ять про Андрія, якому було лише 29 років, команди «Обрій» та «Краснолука» вирішили не догравати того фатального матчу, а залишити в історії місцевого футболу рахунок 1:1, який був на 13-ту хвилину другого тайму…