Головна Новини До Тернополя приїхали представники ОБСЄ через напад на табір ромів

До Тернополя приїхали представники ОБСЄ через напад на табір ромів

Ситуацію з погромом циганського табору біля Тернополя перевіряє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, представники міжнародної організації зустрілися з прокурором Тернопільщини В’ячеславом Перчем.

Делегацію представляли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Драган Гаговіч (Республіка Чорногорія) і Джейкоб Діннен (США), повідомляє ZIK

Зазначається, що під час зустрічі обговорили питання захисту прав національних меншин. Зокрема, факт нападу на табір ромів поблизу селища Велика Березовиця Тернопільського району, який стався 22 травня.

«Прокурор області відповів на запитання гостей та надав інформацію щодо особливостей застосування кримінально-процесуального законодавства України, процедур та порядку розслідування кримінальних проваджень цієї категорії, а також актуальності обговорюваних питань», – зазначили у відомстві.

Як повідомляла IA ZIK, у лісосмузі біля Тернополя нападники розтрощили табір ромів. За інформацією поліції, у наметах було 7 дорослих і 33 дитини. Під час сутички загорілися намети ромів.

Стався інцидент 22 травня близько 21:00.

У поселенні патрульні знайшли чотири гільзи, за попередніми даними – від пристрою для відстрілу набоїв, споряджених гумовою кулею. Згодом патрульні затримали 12 осіб, які, ймовірно, причетні до нападу на поселення.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушоджень). Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/06/04/do_ternopolya_pryihaly_predstavnyky_obsye_cherez_napad_na_tabir_romiv_1338105