Головна Новини До Тернополя привезуть легандарний “Портрет солдата”

До Тернополя привезуть легандарний “Портрет солдата”

15 квітня о 14:00 у Тернополі в приміщенні Українського народного дому “Перемога” ​(бульвар Шевченка, 27​) відбудеться відкриття виставки фоторобіт журналістки та фотографа Віки Ясинської «Портрет солдата».

Після презентації у столиці в березні цього року, виставка журнал мандрує найбільшими містами України, а також рідними містечками та селами бійців – героїв виставки. У Тернополі експозиція триватиме з 15 квітня до 15 травня 2017 року. Організатори заходу МБФ “Мистецький тил”. Партнери заходу: інтернет-портал Цензор.НЕТ, Театр-студія імпровізації “Черный Квадрат”, студія друку “Діагональ”, Національний військово-історичний музей України. Виставка відбудеться за підтримки Тернопільської міської ради та ГО “Об’єднання бойових побратимів”.
​Фотографії носять напівдокументальний характер: портрети поєднані з цитатами воїнів, у яких відображені їхні думки, мотиви, переживання та військовий досвід. «Портрет солдата» — фотографії чоловіків, котрі добровольцями або за призовом брали участь у військових діях на сході нашої країни. Протягом останнього року автор записувала історії війни з вуст її учасників. На виставці представлено портрети лише деяких захисників нашої країни. Це спроба познайомити суспільство з людьми, які не залишилися байдужими до подій на сході і ризикували своїм життям, керуючись власними переконаннями.