Головна Новини До Тернополя завітали медіакіллери (відео)

До Тернополя завітали медіакіллери (відео)

Як вдалося з’ясувати Тернополянам до Файного міста прибула одна з найпрофесійніших журналістських груп, яка спеціалізується на замовних «кілерських» матеріалах. Основне завдання інформаційних «кілерів» – вдарити по репутації міського голови Тернополя Сергія Надал, через штучне розкручування скандалу по котельням на альтернативному паливі.

Зранку проводили прес-конференцію заступник міського голови Владислав Стемковський та директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак з приводу початку роботи у Тернополі котелень на альтернативному паливі (зокрема й на торф’яній крихті). Вони дали всі пояснення на проблемні питання. У тому числі навели професійні докази екологічної чистоти таких котелень та великої економічної вигоди для міста. Тернопільські журналісти отримали всі відповіді на свої питання. Однак така прес-конференція була не потрібною для «професіоналів» зі Львова тому для них була влаштована окрема прес-конференція.

Якою буде «заказуха» від 24 каналу

Очевидно «інформаційні кілери» Садового спрацюють за «гебельсівською» схемою. Багато картинок, в тому числі з мерії Тернополя, декілька однотипних та схожих коментарів проплачених «активістів» та псевдожурналістів з Тернополя. Вони зроблять чергову  «сенсацію», що такі котельні – це бізнес-проект міського голови, тощо.

Нагадаємо, відповідно до дослідження Громадської організації «Детектор медіа» (правонаступниця ГО «Телекритика»), яка здійснює моніторинг інформаційних каналів, найгірша якість та, найголовніше, точність подання інформації саме на «24 каналі». Мається на увазі, що на цьому каналі подаються найбільш заангажовані та некоректні матеріали. Більше про ці дослідження можна прочитати тут та тут.

Також загальновідомо, що офіційними власниками телеканалу «24» (ПАТ Телерадіокомпанія «Люкс») є дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова (76,7%), Роман Андрейко (13,1%) та Оксана Андрейко (10,1%).