Головна Новини До тернополян дзвонять шахраї і повідомляють про родичів у полоні терористів

До тернополян дзвонять шахраї і повідомляють про родичів у полоні терористів

телефонТернопільські міліціонери застерігають: телефонні шахраї змінили тематику – перейшли на полонених в зоні АТО. Аферисти різними способами відшукують тих, чий родич або близька людина знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції, а потім повідомляють їм страшну звістку. 

Як правило, зловмисники кажуть, що чоловік потрапив у полон незаконних військових формувань «ДНР» чи «ЛНР», описують важкі умови, в яких перебувають полонені військові, твердять про отримані поранення, доводячи свою жертву до відчаю, а потім вимагають заплатити певну суму за їх звільнення. Стурбовані  та перелякані родичі без будь-якої перевірки на достовірність наданої інформації, переводять кошти на вказані шахраями рахунки. У такий спосіб зловмисники заробляють чималі суми.

Правоохоронці звертаються з проханням завжди ретельно аналізувати та перевіряти підозрілі заяви незнайомців, які телефонують з приводу полонених. Необхідно ставити запитання, відповіді на яких знають лише ваші рідні. Ні в якому разі не перераховувати гроші на вказані реквізити чи надавати свої особисті дані та рахунки банківських карток.

Міліція попереджає: які б переконливі не були доводи шахрая, ніхто з приватних осіб не має права і повноважень, щоб займатися викупом військовослужбовців. Звільненням полонених займаються виключно спеціально створені центри та силові структури.

Якщо надійшла інформація про взяття в полон військового, телефонуйте на номер 102 у будь яке відділення міліції.