Головна Новини До присвоєння Філарету почесного звання доклалися й тернопільські газетярі

До присвоєння Філарету почесного звання доклалися й тернопільські газетярі

Колективу редакції газети «Свобода»

На початку січня Президент України Петро Порошенко повідомив про своє рішення присвоїти звання «Герой України» почесному Патріарху Православної церкви України Святійшому Філарету.

Немає сумніву, що це рішення було цілком справедливим й очікуваним. Найвищої державної нагороди для свого духовного батька прагнули чимало віруючих людей і навіть не церковних патріотів України. Адже годі переоцінити значення внеску Патріарха Філарета для утвердження України та її церкви. І хоча така ідея давно ширилася у політичному просторі України, існують цілком конкретні люди, які свої думки та побажання відзначити внесок Патріарха Філарета висловлювали голосно й відкрито. Зокрема, йдеться про колектив редакції газети «Свобода», який ще 19 грудня 2018 року від імені читачів видання надрукував відкрите звернення до Президента України Петра Порошенка.

Тож вітаємо всіх працівників редакції і читачів газети «Свобода» з важливою віхою в житті Української церкви – отриманням томосу про автокефалію та входження Православної церкви України в родину православних церков світу. А також із присвоєнням Святійшому Патріарху Філарету звання «Герой України».

Водночас висловлюємо особливу подяку журналістам за патріотизм і принциповість. Нехай Всемилостивий Господь допомагає усім нам і надалі бути проповідниками правди та добра. Щиро вдячні за пам’ять і увагу до нашого Першосвятителя та прихильність до Православної церкви України.

НЕСТОР,

архієпископ Тернопільський і Кременецький

Православної церкви України