Головна Новини До замовлення вбивства Ващенка можуть бути причетні двоє осіб

До замовлення вбивства Ващенка можуть бути причетні двоє осіб

Триває розслідування по кримінальному провадженню вбивства громадського активіста із Кременця Віталія Ващенка. Четверо причетних до злочину вже перебувають під вартою – у слідчому ізоляторі тимчасового тримання.

«Нещодавно ми затримали на території іншої області ще одного виконавця, який перебуває наданий час в СІЗО, – розповів Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільської області. – Під час додаткових слідчих дій ми виявили і вилучили автомобіль «Ауді», яким користувалися злочинці під час вчинення злочину, виявлені додаткові сліди вчинення злочину. Автомобіль доставлений до Тернопільської області і перебуває на штраф-майданчику. Другий виконавець, якого ми затримали зізнався у всьому, розповів як все було. Наразі по цьому кримінальному провадженню затримано двоє виконавців, спільник та організатор. Всі четверо перебувають у СІЗО. Ми проводимо подальші слідчі дії, щоб встановити інших учасників злочину. З потерпілими ми постійно тримаємо контакт, щоб максимально відкрити результати провадження, показати слідчі дії, які проводимо. На жаль, поки підозрювані не засуджені не можемо детально розкрити всі моменти, але робота триває.»

В обласному управлінні Нацполіції зазначають, що до справи можуть бути причетні ще мінімум двоє замовників.

«По чотирьох затриманих думаю до півтора місяця завершимо розслідування, будуть проведені експертизи і, не дивлячись на те, що направимо їх до суду, будемо продовжувати пошук замовників вбивства, – сказав Олександр Богомол. – З першого дня і виконавці, і замовник розуміли, що вони вчинили, і доклали максимум зусиль, щоб «підчистити» все. Завдяки зусиллям правоохоронців, які працювали і працюють над цим злочином четверо вже в СІЗО. Зараз ще двоє мінімум можуть там опинитися. Сподіваюся вони там будуть. Я знаю тих людей, які можуть бути притягнуті до відповідальності. І вони це знають. Така в нас гра у «кішки-мишки» продовжується.».

Справа Ващенка пізніше може бути перекваліфікована на іншу. В поліції вже отримали клопотання від адвоката дружини громадського активіста, у якому вона просить перекваліфікувати справу на умисне вбивство. Наразі кримінальне провадження порушене за частиною 2 статті 121 ККУ – важкі тілесні ушкодження, спричинені на замовлення, що потягнули смерть. А питання про кваліфікацію вирішуватимуть перед завершенням справи.