Головна Новини Дошкільнят і школярів Тернополя реєструватимуть у єдиній електронній базі даних

Дошкільнят і школярів Тернополя реєструватимуть у єдиній електронній базі даних

Електронний банк даних дітей дошкільного та шкільного віку створять у Тернополі. Відповідне протокольне доручення дали під час двадцять третьої сесії міської ради. З ініціативою створення такої бази даних виступив депутат, директор п’ятої школи Петро Поврозник.
«Відповідно до закону України «Про освіту» та рішення виконавчого комітету від 21.02.2018 року, за кожним навчальним закладом міста закріплена територія обслуговування, – зазначив Петро Поврозник. – Прошу дати протокольне доручення сесії відділу реєстрації проживання особи управління Державної реєстрації спільно з управлінням освіти і науки створити електронний банк даних дітей дошкільного та шкільного віку окремо по кожній вулиці та даті народження. Це полегшить управлінню освіти на науки планувати перспективну мережу класів в розрізі кожного навчального закладу та, можливо, потребу відкриття нових навчальних закладів в тих чи інших мікрорайонах міста. Наявність такого банку даних полегшить навчальним закладам організацію прийому дітей до тієї чи іншої школи.».
За створення банку даних дошкільнят і школярів проголосувало 23 депутати. Відповідно до рішення виконавчого комітету, в управлінні освіти і науки міської ради призначили відповідальну особу з числа працівників управління для виконання роботи, пов’язаної з проведенням обліку дітей шкільного віку та учнів та постійне оновлення реєстру. Управління також щорічно, до 30 вересня має надавати статистичний звіт за затвердженою формою про кількість дітей і підлітків шкільного віку, які фактично приступили до навчання до міського відділу статистики.
У документі також визначено, що начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук щорічно, до 5 серпня, має надавати управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради інформацію про кількість дітей, яким до 1 вересня поточного року виповнюється 6-18 років, але які не можуть навчатися за висновками психолого-медико-педагогічних комісій, заключень лікарсько-консультаційних комісій. А начальник Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Сергій Гаврилюк та служба у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради мають надавати допомогу відповідальному за створення реєстру під час обліку дітей із функціонально-неспроможних сімей та сімей, які відмовляються інформувати про місце навчання своїх дітей.