Головна Новини Дорогу смерті почнуть латати в найгіршу погоду

Дорогу смерті почнуть латати в найгіршу погоду

Ремонт дороги Львів-Тернопіль ведеться дуже повільно. Якщо на початку жовтня на львівській частині роботи тривали на 2 ділянках, то зараз якась активність спостерігається лише поблизу села Чижиків. Від кордону з Тернопільською областю у бік Львова відремонтовано 5 км дороги, до плугівського тунелю. Будівельна техніка з цього боку зникла. Від межі областей у бік Тернополя ремонтується невелика ділянка дороги до зборівського перехрестя. Чи то гроші вже освоєні, чи зими бояться? На жаль, найгірші ділянки дороги залишаються незайманими…

В жовтні розпочнеться ремонт траси Львів-Тернопіль на ділянці від Львова до межі з Тернопільською областю. Відрізок дороги довжиною 73 км ремонтуватимуть за рахунок державного бюджету. Про це повідомляється на сайті Львівської облдержадміністрації з посиланням на інформацію начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслана Кандибора.

З бюджету на ремонт вже виділено 500 млн грн, а до кінця року виділять ще 150 млн грн.

«Сьогодні ця дорога є однією із найгірших в області та потребує негайного відновлення. Ремонт цієї дороги також дасть можливість розвантажити автошлях Київ-Чоп і спрямувати сюди вантажний транспорт, що прямує на Схід і Південь України», – зазначив Руслан Кандибор.

Цьогоріч планують відремонтувати найгірші ділянки дороги, зокрема прокласти основу та нижній шар. Завершать ремонт уже наступного року після прокладання останнього шару асфальту.