Головна Новини “Дорогу смерті” між Львовом і Тернополем поремонтують одесити

“Дорогу смерті” між Львовом і Тернополем поремонтують одесити

Дорогу смерті, як її називають водії, Н-02 Львів-Тернопіль відремонтує одеська фірма «Автомагістраль-Південь».

Служба автомобільних доріг у Львівській області 16 вересня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-02 Львів-Тернопіль за 410,59 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2017 р. мають відремонтувати 56 км траси на ділянках км 11+257 – км 17+550, км 17+550 – км 30+400, км 30+400 – км 33+858 та км 33+858 – км 67+000.

Відтак ремонт коштує у середньому 7 млн грн. за кілометр.

Виконають земляні роботи, відремонтують труби та оголовки, влаштують дорожній одяг, тротуари, автобусні зупинки, додаткову смугу для встановлення вагового комплексу, з’їзди розв’язки та огородження, встановлять дорожні знаки та нанесуть розмітку.

Із фірмою «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного змагалося ТОВ «Техно-Буд-Центр».

Дешевшу на 6% польську фірму «Дрог-Буд» («Drog Bud») і дорожчу ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» відхилили через недоліки розрахунку вартості та інші претензії до паперів.

«Дрог-Буд» поруч із польськими адресою та реєстраційним номером вказала український номер телефону (067) 442-21-02 адвоката Чеслава Левандовского, який керує ТОВ «Дрог-Буд Україна». Партнерами польської фірми там є поляк Савицький Пйотр, Оксана Палант із Київщини та львів’яни Олександра Яцик і Валерій П’ятак

Останній раніше був заступником голови Львівської ОДА Петра Олійника і депутатом Львівської міськради від партії «Наша Україна». У 2015 р. П’ятак висувався в облраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Власником «Техно-Буд-Центру» є Григорій Процик з Тернополя. Раніше співвласником був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода».

Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області.

Син Проника Орест керує ДАК «Автомобільні дороги України», яку зараз ліквідують у рамках реформи дорожньої галузі. Головою ліквідаційної комісії є Артем Гриненко, помічник  нардепа (БПП) Артура Герасимова, якого в кінці травня президент Петро Порошенко призначив своїм представником в Верховній Раді.

Із 2014 р. директором фірми-конкурента є Олег Юрійович Чернецький. Особа з такими ПІБ у 2011 р. була головним спеціалістом планово-договірного відділу управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міськради.

У серпні служба замовила «Техно-Буд-Центру» ремонт іншої ділянки цієї ж дороги на 93,43 млн грн.