Головна Новини «Допоможіть Азовсталі!»: закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення 2022

«Допоможіть Азовсталі!»: закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення 2022

«Допоможіть Азовсталі!»: закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення 2022   Гурт «Kalush Orchestra» у пісенному конкурсі Євробачення-2022, що відбувся 14 травня в італійському місті Турин, закликав Європу врятувати Україну, Маріуполь і Азовсталь.

«Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!» — закликав Олег Псюк. 

Участь у Євробаченні-2022 забезпечила Україні надзвичайну матеріальну і моральну підтримку всієї світової спільноти.

Так, з квітня у промотурі до Євробачення-2022 Kalush Orchestra відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу, де зібрали кошти на допомогу Україні. 

Одразу після повернення в Україну музиканти поїхали у звільнений від окупантів Ірпінь, де дали концерт просто неба і тим самим вчергове привернули увагу журналістів до Київщини.  

Вже у Турині, під час урочистостей та власне першого, другого півфіналу і великого фіналу, багато представників та представниць країн-учасниць, журналістів і глядачів у залі Євробачення були з жовто-блакитними прапорами України, та навіть одягали рожеві панамки, аби висловити свою прихильність гурту з України. 

Зокрема на церемонії відкриття Євробачення-2022 представник Польщі Крістіан Охман та представники Ісландії, гурт «Systur», мали синьо-жовту символіку.
Джерело: Суспільне Мовлення