Головна Новини Донеччанин став членом дружнього колективу на Тернопільщині

Донеччанин став членом дружнього колективу на Тернопільщині

Сьогодні переселенець з Донецька Ігор Ющак успішно адаптувався до нових умов життя на Бучаччині Тернопільської області. Проте, кілька років тому усе було інакше…
Судилося молодому чоловікові пройти чималі випробовування. Наприкінці 2014-го довелося залишити своє житло та роботу на тимчасово окупованій території. Слід було починати все спочатку, вже на новому місці на Західній Україні.
Щоб зорієнтуватись на місцевому ринку праці та знайти роботу, звернувся у Бучацький районний центр зайнятості.
«Фахівці служби детально вивчили та врахували можливості, потреби, життєві обставини, аби підібрати прийнятне місце праці. Пошук роботи ускладнювався тим, що я сам виховував неповнолітню дитину. Тому важливим був і графік роботи, і знаходження роботодавця неподалік місця проживання», – каже Ігор.
До цього донеччанин працював і електрогазозварником, і арматурником, і прохідником, а за останнім місцем роботи на Донеччині – охоронником, і саме цей досвід став йому у нагоді. Відтак, Ігор був працевлаштований на одну з виробничих дільниць ТзОВ «Бучачагрохлібпром» за строковим трудовим договором.
До слова, служба зайнятості здійснювала компенсацію витрат роботодавця на оплату праці внутрішньо переміщеної особи.
Чоловік виявився сумлінним та відповідальним працівником, тому коли термін дії договору закінчився, Ігор залишився працювати на підприємстві. Зараз він має гарну роботу, користується неабиякою повагою в колективі. Життя налагодилось!
А фахівці служби зайнятості щиро радіють за свого колишнього клієнта.