Головна Новини Доброволець з Тернопільщини Михайло Ухман та Ахтем Сеітаблаєв готуються до зйомок нового...

Доброволець з Тернопільщини Михайло Ухман та Ахтем Сеітаблаєв готуються до зйомок нового фільму

У четвер, 14 жовтня, офіційно стартувала робота над пригодницьким, повнометражним фільмом «Покликані морем», який покаже життя українських курсантів, майбутніх «морських вовків».

Саме у цей день контр-адмірал Військово-Морських Сил України Олексій Неїжпапа, режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв та генеральний продюсер, доброволець з Тернопільщини Михайло Ухман підписали Меморандум про співпрацю.

Згодом фільм «Покликані морем» переросте у серіал. Про це «Тернополянам» розповів Михайло Ухман.

– «Покликані морем» – повнометражне кіно, на основі якого ми згодом плануємо зняти серіал. У багатосерійному варіанті я хочу охопити не тільки військових моряків, а й сухопутну аудиторію,  поділився Михайло Ухман.  

Неофіційна робота над стрічкою розпочалася вже давно. Позаду – пошук коштів на написання сценарію, підготовка сценарію, постійна зміна команди, повідомив генеральний продюсер.

Зйомки фільму «Покликані морем» відбуватимуться в Києві, Одесі та Чорноморську.

– Бюджет стрічки – 30 мільйонів гривень. Аби розпочати зйомки, нам потрібно 15 мільйонів. Наразі ведемо переговори з різними меценатами: забудовниками, фермерами, бізнесменами, щоб вони вклали кошти і з нового року ми приступили до роботи, – зазначив Михайло Ухман.

Генеральний продюсер стрічки підкреслив, що в Україні не вистачає простого, пригодницького кіно, на якому можна виховувати молоде покоління.

– Нам потрібне народне кіно, яке любитимуть в селах, містечках, а найвищим доказом успішності будуть подяки від звичайних людей. Кіно, яке збиратиме кінозали, яке змусить говорити про себе в школі, університеті, фінустановах. Нелегке завдання у режисера картини Ахтема Сеітаблаєва, але я особисто і вся команда зробимо все можливе, щоб допомогти пану Ахтему,  розповів Михайло Ухман.  

Фільм «Покликані морем» має нагадати, що Україна – морська держава, цим потрібно пишатися і популяризувати.

– Розвиток такої морської тематики – це круті інвестиції в річковий та морський флот. Інвестиції в людський ресурс. Російський та американський кінопростір насичений такими фільмами, які формують особистість, змушують захоплюватися і розвиватися. Україна теж їх матиме. Запрошуємо до співпраці український бізнес, можновладців, діаспору. Нам є про що поговорити і запропонувати вам,  наголосив генеральний продюсер.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2941563012774405&id=100007622059423