Головна Новини Добре, що діти не знайшли: неподалік Зборова чоловік виявив тротил

Добре, що діти не знайшли: неподалік Зборова чоловік виявив тротил

Аби уникнути неприємностей з законом, мешканець Зборова добровільно здав 200 грам тротилу поліцейським місцевого відділу поліції. 

Чоловік розповів, що знайшов заборонений предмет поблизу райцентру. Його він приніс до відділку поліції, аби знахідка не потрапила до рук дітей чи недобросовісних громадян.

Правоохоронці вилучили тротил та направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. 

Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудового розслідування згідно статті 263 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають слідчі дії.

Працівники поліції нагадують мешканцям краю, що відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності. Тож, аби уберегти себе від покарання, необхідно добровільно здати зброю та боєприпаси до найближчого відділу поліції.