Головна Новини Для порятунку маленької тернополянки потрібно зібрати 15 тисяч євро (Відео)

Для порятунку маленької тернополянки потрібно зібрати 15 тисяч євро (Відео)

Потрібна допомога. Тернополянка збирає кошти для 6-річної доньки Яни. Лікарі виявили у неї діагноз – кістозна лімфангіома нижньої кінцівки і якщо його не вилікувати, наслідки можуть бути навіть трагічними. Знімальна група Т1 Новини зустрілась із сім’єю маленької Яни і дізналась, чим благодійники можуть допомогти, пише Т1

Це шестирічна Яна Кульпак. У дівчинки складний діагноз: кістозна лімфагіома. Припухлість лівої ніжки мама дівчинки Галина помітила одразу після народження доньки, проте лікарі запевняли жінку, що причин для хвилювання немає.

– Яночка народилась, у неї була опухла ніжка, нам сказали, що ніжка була перетягнута пуповиною, бо вона родилась кесарським способом. Воно за місяць часу не пройшло і ми почали шукати причину, ну і найшли ми причину, що у неї кістозна лімфогіома, – каже мама Галина Кульпак.

Яна вже проходила курси лікування у Німеччині, оскільки в Україні такі хвороби не лікують. У дівчинки оформлена інвалідність, вона стоїть на обліку в онколога, проходить всі можливі процедури для підтримки здоров’я. Зараз маленькій тернополянці значно краще, але потрібно знову їхати в клініку для продовження курсу.

– Німці дають нам гарантію практично, що є всі шанси виздоровіти. Ми два рази вже були, нам поставили лікування на 7 липня, але оскільки не було грошей, то ми не поїхали, тепер ставлять на 2020 рік, – каже Галина Кульпак.

П’ять днів лікування за кордоном вартує понад 15 тисяч євро. У сім’ї такої суми наразі немає, тому просять долучитись до збору коштів усіх небайдужих благодійників.

– У мене родини немає, тільки батько, у чоловіка є брат і його сім’я, але чоловік поїхав закордон. намагається шось заробити, а так надіємось на добрих людей. Попереднього разу нам допоміг німецький благодійний фонд, то що нам не вистачило вони доплатити, – додає Галина Кульпак.

Перерахувати кошти можна на номер картки, який ви зараз бачите на екрані. Або зв’язатись із мамою дівчинки за номером 096-403-99-90 –Галина Кульпак.

5168757379332630 – картка “Приватбанку”, Кульпак Галина

Сергій Балуцький Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини