Головна Новини Для дітей бійців АТО організували відпочинок в оздоровчому закладі

Для дітей бійців АТО організували відпочинок в оздоровчому закладі

8 дітей зі села Токи перебувають в оздоровчому закладі. Відправили їх на відпочинок 12 червня.

«Це діти пільгових категорій населення, зокрема учасників антитерористичної операції, з багатодітних сімей та діти-сироти. Оздоровлення вони проходять у дитячому закладі «Ромашка», що в селі Нирків Заліщицького району», – каже голова Підволочиської районної ради, голова районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Монартович.

За період мобілізаційної кампанії Підволочиський район три хвилі виконав на 100 відсотків і ще три хвилі від 60 до 90 відсотків.

«Загалом було мобілізовано 346 мешканців нашого району. З них 214 осіб отримали статус учасника бойових дій, ще 12 чоловік – це кадрові офіцери, які були призвані до лав Збройних сил України. Є також інші мешканці району, які служили в ЗСУ, але участі у бойових діях не брали. Ми активно працюємо над тим, щоб надати всебічну підтримку бійцям, які служили у зоні проведення антитерористичної операції», – зазначає Ігор Монартович.

Наданням допомоги бійцям АТО займаються громадські, волонтерські об’єднання, місцева влада. Одним з актуальних питань є організація літнього відпочинку для дітей захисників України. Кошти на оздоровлення дітей пільгових категорій с. Токи виділила Підволочиська райрада з районного бюджету. Велику увагу приділяють цьому питанню також в об’єднаних територіальних громадах – Підволочиська селищна рада, Скориківська сільрада, Скалатська міська рада, Новосільська сільська рада виділили понад 300 тисяч гривень на оздоровлення дітей пільгових категорій.