Головна Новини Директор тернопільського ринку розповів коли впаде ціна на м’ясо

Директор тернопільського ринку розповів коли впаде ціна на м’ясо

Сьогодні на тернопільському центральному ринку неабиякий ажіотаж. Попри те, що продукції є безліч, люди шикуються у великі черги. Відповідно продавці й підвищують ціни, на продукцію.

Однак так триватиме недовго, переконує директор ринку Юрій Ворко. І додає, що одразу ж після свят ціни добряче мають знизитися. Тож це найбільш вдалий час, щоб придбати м’ясця перед сезоном шашликів.

“Наступне підвищення цін на м’ясо очікується, як завжди, в перших числах травня, коли люди масово їхатимуть на природу, смажитимуть шашлики”, – зауважив пан Ворко.

Директор ринку також зауважив, що, порівняно з іншими продуктами, ціна на які останнім часом зросла більше, ніж удвічі, м’ясо не надто подорожчало.

«Кілька років тому ціна на м’ясо була 70-80 гривень, сьогодні – 120-140. Але якщо раніше закуповували м’ясо по 40-45 гривень, то сьогодні – по 65 грн. Відповідно, й ціна зросла. Підприємець мусить і сам заробити, і оренду сплатити, і зарплату продавцям», – додав пан Ворко.

За його словами, процес ціноутворення не можливо контролювати. Адже з 1 липня минулого року Кабінет Міністрів скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Тож кожен продавець встановлює власну ціну на той чи інший товар, однак враховуючи певні чинники, найперше – конкуренцію та попит.