Головна Новини Динаміка зростання хворих на COVID-19 на Тернопільщині перевищує допустимі норми

Динаміка зростання хворих на COVID-19 на Тернопільщині перевищує допустимі норми

За показником динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 Тернопільська область не відповідає доведеним вимогам, визначеним Постановою Кабінету Міністрів. Тому вона належить до регіонів із значним поширенням COVID-19.

Про це повідомила в. о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України»  Оксана Чайчук під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА.

«Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500, визначено нові вимоги до визначення епідситуації в регіонах. Зокрема, це показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. В нашій області він становить 18%, це нижче доведено рівня. Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів. В нашій області це 38. Але єдиний показник, який не відповідає доведеним вимогам, – динаміка зростання випадків інфікування COVID-19. Він має не перевищувати 10%,  в нас становить 22,8%», – прокоментувала Оксана Чайчук.

Крім того, у  семи районах області місцевим комісіям рекомендовано переглянути та посилити протиепідемічні заходи. Зокрема, Бучацькому, Козівському, Лановецькому, Чортківському, Шумському, Збаразькому, Тернопільському та м. Тернопіль.

Також згідно з рішенням комісії,  в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування робочий день розпочинати о 8 год ранку в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду – о 10 год ранку.

https://www.facebook.com/oda.te.gov.ua/videos/1106424096411362/