Головна Новини Диверсанти можуть робити картинку для російських ЗМІ на Тернопільщині

Диверсанти можуть робити картинку для російських ЗМІ на Тернопільщині

9 travnja ternopil 2013 (12)_новый размер8–9 травня на Тернопільщині відбудуться заходи пов’язані із вшануванням жертв Другої світової війни. Цьогоріч вперше 8 травня – день капітуляції нацистської Німеччини – на офіційному рівні за європейською традицією став Днем пам’яті та примирення.
Друга світова війна торкнулася кожної української родини. На Тернопільщині – це спалені цілі села і хутори (Молотків – нацисти вбили 617 осіб, з них – 92-х дітей, Осники – загинуло 187 жителів села, Великий Ходачків та ін.); це майже дощенту зруйнований обласний центр, з вивіскою від Червоної Армії: «Здесь был город Тарнополь»; це єдиний в Україні пам’ятник Солдатським вдовам у с. Яблунів Гусятинського району (після Другої світової війни в Яблуневі та сусідньому с. Сухостав залишилася 81 солдатська вдова).
Для нас Друга світова війна – це десятки тисяч загиблих в Червоній Армії, ОУН і УПА, Арміях Польщі; сотні тисяч покалічених людських доль, вбитих і ненароджених дітей, які нині червоними маками дивляться на нас. Загалом на Тернопільщині під час війни загинуло від 183 тисяч до 191 тисячі осіб, здебільшого це було цивільне населення.
Немає страхітливішого на світі, ніж війна, вона ніколи і нікого не перебирає. На превеликий жаль, ми знову відчули її криваві та злі подихи, коли найкращі сини України стали на її захист. По всій Україні та на Тернопільщині не припиняються дні жалоби. Скільки зла приніс Україні наш «братній» і «добрий» сусід й не злічити.
Радянські ідеологи впродовж десятиліть насаджували нам думку, що дев’яте травня це День перемоги у Великій Вітчизняній війні, але запитаймо себе чи була ця так звана війна вітчизняною для українців?
Найбільшою метою українців у ХХ столітті було здобуття Незалежності, пригадайте героїчні сторінки боротьби УСС, УГА, УНР, ЗУНР, Директорія, Гетьманат, УВО, Холодноярська Республіка, ОУН, Карпатська Україна, УПА. Під час Другої світової війни українці не мали власної держави і опинились між двох тоталітарних режимів – СРСР і нацистської Німеччини. Тобто ця війна стала трагедією, в якій українці часто воювали проти українців і за чужі інтереси.
Вже понад рік російські агресори намагаються використати щонайменший привід для «розхитування» ситуації в Україні. Ми всі були свідками їх чисельних спроб організувати провокації та диверсії саме на передодні та під час урочистостей та святкувань. Вочевидь, Путін та його прихвосні, дійсно, є послідовниками нумерології, а тому приурочують свої «операції» до знаменних дат.
Москва і проросійські сили цими днями робитимуть все для того, щоб влаштовувати різні провокації й таким чином спаплюжити заплановані українцями заходи щодо вшанування пам’яті жертв Другої світової війни і належного вшанування ще живих Героїв, учасників найбільш кровопролитної війни в історії людства. Саме тому тернополяни у ці дні мають бути по-особливому пильними, не піддаватися на провокації, не давши приводу Росії до чергового виплеску «інформаційного бруду» в нашу сторону, адже це наша честь, наша слава, наша пам’ять.
Крім вшанування, нам слід пам’ятати, що в країні триває війна і в нас є зовнішній агресор, який веде проти нашої держави ще й цинічну і лукаву інформаційну боротьбу. Жертвам Другої світової війни, крім пам’яті про них і щирої молитви, від нас вже нічого не потрібно. Влада, громадськість має віддати шану як тим, хто боронив Батьківщину десятки років тому, так і нинішнім її захисникам. Історія завжди доводить, що хто захищає власну землю – завжди перемагає. Тож пам’ятаймо і перемагаймо!