Головна Новини Де і кого штрафуватимуть за відсутність маски

Де і кого штрафуватимуть за відсутність маски

Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що за відсутність маски не штрафуватимуть неповнолітніх, а також тих людей, які знаходяться на вулиці. Всіх інших штрафуватимуть на місці за суму від 170 до 255 гривень.

“За порушення будь-яких правил карантину зараз існує єдиний штраф — від 17 до 34 тисяч гривень. Застосовувати такий штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях було несправедливим, тому що мало у кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. При цьому процедура застосування штрафу була тривалою: потрібно було рішення суду”, — пояснив Малюська у своєму зверненні на сторінці міністерства в Facebook.

За його словами, “ситуація кардинально зміниться” після того, як набуде чинності закон, який Рада ухвалила 6 листопада.

“Цим законом запроваджується новий, окремий штраф за неносіння маски у громадських приміщеннях та громадському транспорті — від 170 до 255 гривень. При цьому застосування такого штрафу буде швидким: його накладатиме поліцейський, представник санітарно-епідеміологічної служби чи органів місцевого самоврядування одразу ж на місці, коли він помітить громадянина без маски”, — сказав міністр.

Малюська зауважив, що такі штрафи не застосовуватимуться до неповнолітніх, а також за неносіння маски на вулиці.

Джерело: Суспільне