Головна Новини Де тернополяни можуть заробити понад 15 тисяч гривень

Де тернополяни можуть заробити понад 15 тисяч гривень

зарплата

Понад 1200 жителів області стали військовослужбовцями за контрактом минулого року. Служать вони у різних військових частинах по всій Україні. Із завданням щодо набору контрактників минулого року військкомати, як відзначив Олександр Скумбрій, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату, справилися. Та набір бажаючих служити у контрактній армії триває.

«Військова служба за контрактом – це високооплачувана робота у Збройних силах України, – каже полковник Олександр Скумбрій. – Запрошуємо осіб рядового сержантського і старшинського складу призовного віку, які мають вищу, середню, професійно-технічну освіту, які проходили або не проходили строкову службу, військовозобов’язаних і жінок, які за станом здоров’я придатні до військової служби у Збройних силах України від 18 до 60-ти років. Запрошуємо також осіб офіцерського складу. Вимоги до кандидатів: до 60-ти років, також придатні за станом здоров’я, які мають відповідний рівень освіти, набули досвід служби у ЗСУ і є звільненими, пенсіонерами або офіцерами запасу. А також тих, хто має професію споріднену із військово-обліковою спеціальністю і можуть бути кандидатами для проходження військової служби. Детальнішу інформацію про відбір та службу можна отримати у військових комісаріатах Тернопільської області.».

Полковник Скумбрій вкотре нагадав, що контрактники отримують високі зарплати, одноразові грошові виплати та мають різноманітні пільги.

«Грошове забезпечення усіх військовослужбовців складається з окладів та додаткових видів грошового забезпечення, – говорить Олександр Скумбрій. – Визначається воно залежно від посади, військового звання,терміну служби, умов проходження служби. В середньому людина без військової освіти, отримує сім тисяч гривень – це мінімальне забезпечення військовослужбовця за контрактом рядового сержантського складу. Максимально ця цифра складає до 10 тисяч гривень. Для офіцерського складу – 9-14 тисяч гривень. Умови проходження служби – це участь в АТО. Всі військовослужбовці за контрактом направляються для участі в АТО. Додаткові види грошового забезпечення для них з 1 січня, згідно указу Президента, підняті на першій лінії бойового зіткнення до 6 тисяч гривень на другій до 2400. Тобто контрактник може отримувати до 16 тисяч гривень. Крім того упродовж року виплачується матеріальна допомого по вирішенню соціально-побутових проблем – 4200, на оздоровлення – 4200, для офіцерів 6000-7400 гривень. Компенсація за наймання житла зараз є тільки для офіцерів – до 2580 гривень, вирішується питання щодо компенсації також для рядового і сержантського складу. Минулого року великою допомогою для ЗСУ від органів місцевого самоврядування були одноразові грошові допомоги всім, хто виявив бажання проходити службу за контрактом у розмірі від 5 до 15 тисяч. В цьому році на сесіях райрад також буде виноситьсь питання про одноразову допомогу контрактникам. Ще гарантується соцпакет: безкоштовне лікування, втому числі для членів сім’ї військовослужбовця, у закладах Міноборони, безкоштовні обіди та харчування під час нарядів, учасники АТО користуються пільгами на оплату комунальних послуг у розмірі 75%, позаконкурсний вступ у вищі навчальні заклади та безкоштовне навчання на заочних відділеннях у вузах України будь-якої акредитації.».