Головна Новини Де на Тернопільщині можна відпочивати без кліщів?

Де на Тернопільщині можна відпочивати без кліщів?

З початку 2016 року станом на 06.07.2016 року в Тернопільській області  вже зареєстровано 1045 укусів кліщами, із них 257 серед дитячого населення. Перші випадки укусів кліщами в цьому році почали реєструватись з другої декади лютого, що пов’язано із зростанням періоду активності кліщів. Випадки звернень за медичною допомогою з приводу укусів реєструються в усіх районах та м. Тернополі.
За результатами епіданамнезу в місцях нападів кліщів (території лісових масивів, парків) проводяться акарологічні обстеження чисельності кліщів. У квітні вказана чисельність становила 18 екз/прапор-км, в травні – 12 .
Розгляд питання щодо проведення акарицидних заходів в парках, місцях масового відпочинку області ініційовано Держсанепідслужбою області на рівні органів місцевого самоврядування. Як результат проведеної роботи – за кошти Тернопільської міської ради в травні-червні вказаними заходами були охоплені парки м.Тернополя.
08.07.2016 року за кошти Чортківської міської ради проведені акарицидні заходи у парку культури та відпочинку м.Чорткова.
Перед початком цих заходів здійснений ентомологічний моніторинг чисельності кліщів – 8 екз/прапор-км та заплановано їх дослідження на ураженість збудниками хвороби Лайма в лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».
Спеціалістами Держсанепідслужби буде здійснено оцінку ефективності проведених акарицидних заходів.