Головна Новини Де можна прослужити все життя в армії

Де можна прослужити все життя в армії

Одинадцять вищих навчальних закладів пропонують випускникам отримати військові та цивільні спеціальності. Серед них, як військові вузи, так і військові кафедри в університетах та інститутах. Є вони у Києві, Харкові, Львові, Житомирі, Одесі, Івано-Франківську. Абітурієнтам пропонують широкий вибір не тільки військових спеціальностей, а й цивільних. Тернопільський обласний військовий комісар Володимир Катинський зазначає, що це чудова можливість отримати вищу освіту на державній формі навчання, тобто безкоштовно. До того, ж після навчання молоді люди будуть працевлаштовані, оскільки це ті професії, які зараз необхідні, як в ЗСУ, так і в цивільних організаціях.

«За всіма прогнозами, якщо не цього року, то наступного війна закінчиться, – говорить Володимир Катинський. – А ті, хто поступить навчатимуться мінімум чотири, а то й 5-6 років. Після випуску вони будуть працевлаштовані, адже це все державне замовлення на посади, які потрібні у суспільстві. Є суто військові спеціальності, є цивільні: радіомеханіка, кібернетика, радіоелектроніка, комп’ютерні технології. Це те чим цікавиться сучасна молодь, і вони можуть скористуватися цієї можливістю. Подати документи можна до 20 червня.».

Військові спеціальності можна здобути у Львівській академії сухопутних військ та Одеській військовій академії. Військові та цивільні професії надають у Харківському університеті повітряних сил, Житомирському військовому інституті імені Сергія Корольова, Київському військовому інституті телекомунікацій та інформатизації, Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, Національному політехнічному університеті «Харківський політехнічний інститут», Національному університет імені Тараса Шевченка в Києві, Київському національному авіаційному університеті, на факультеті військово-морських сил Національної морської академії в Одесі. Серед цивільних професій є такі: комп’ютерні науки, міжнародні відносини, міжнародне право, судова експертиза, інтелектуальна власність, журналістика, переклад, фінанси і кредит, психологія та інші. Більше інформації щодо спеціальностей та умов зарахування абітурієнти або їхні батьки можуть дізнатися в обласному та районних військкоматах.