Головна Новини Деякі тернопільські водії вважають, що на час карантину відмінили правила дорожнього руху

Деякі тернопільські водії вважають, що на час карантину відмінили правила дорожнього руху

Цієї ночі, тернопільські патрульні виявили 4️⃣ водіїв, які перебували у стані алкогольного сп’яніння і наражали на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

Близько 22:35, патрулюючи на проспекті Злуки, інспектори зупинили автомобіль Volkswagen Golf за порушення ПДР. В ході спілкування з водієм, поліцейські виявили ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, нечітка мова. Тож 36-річному громадянину патрульні запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Результат — 1,82 проміле (дозволена норма — 0, 2 проміле).

Ще один з випадків також трапився на проспекті Злуки, близько 00:35 год. Поліцейські помітили транспортний засіб Toyota Camry, водій якого порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування з кермувальником, інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. 37-річний чоловік погодився пройти огляд на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотестера “Драгер”. Результат — 1,68 проміле алкоголю, що перевищує дозволену законом норму у 8 разів.

На всіх водіїв інспектори склали відповідні адміністративні матеріали та відсторонили їх від керування транспортним засобом.

?Нагадуємо, що за керування транспортним засобом у стані сп’яніння водій несе адміністративну відповідальність згідно зі статтею 130 КУпАП:
?На громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік.
?Якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки.
?У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані,
передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

☝️Шановні водії?, пам’ятайте, що на дорозі ви не одні❗️ Не сідайте за кермо у стані сп’яніння❗️Нехай ваша порядність та свідомість будуть вищими❗️