Головна Новини Деякі вуличні фестивалі шкодять іміджу міста визнали у міськраді

Деякі вуличні фестивалі шкодять іміджу міста визнали у міськраді

Два десятки фестивалів відбулося у Тернополі цього року. Більшість з них були кулінарними і під час їх проведення встановлювали різноманітні рекорди. Не бракувало і різних мистецьких фестивалів. Навесні було презентовано календар подій на 2017 рік, де по місяцях були розписані майбутні фестивалі та інші цікаві заходи. Як зазначав тоді заступник міського голови Леонід Бицюра, вони мають популяризувати місто, привертати увагу туристів та міжнародних компаній. Та очікуваного ефекту після великої кількості проведених фестивалів, поки що не настало.
«Якщо раніше ми позиціонували Тернопіль, як місто фестивалів, то сьогодні трохи змінюємо напрям, тому що багато міст почали позиціонувати себе, як фестивальні, – зазначив Юрій Дейнека, начальник управління стратегічного розвитку міста під час звіту про роботу управління на виконкомі. – Сьогодні позиціонуємо місто як кулінарне, студентське, молодіжне, чисте місто, місто спорту. Змінили трохи концепцію, яка була раніше.».
У зв’язку з цим заступник міського голови Леонід Бицюра запропонував переглянути фестивальну політику.
«Треба оцінити результати фестивалів, – каже він. – На жаль, сумнівний ефект окремих з них, а деякі, думаю, навіть, шкодять іміджу міста, тому треба переглянути проведення фестивалів.».
Юрій Дейнека з такою пропозицією погодився, оскільки за його словами, організатори одного із фестивалів обіцяли, що зможуть привабити 20 тисяч туристів у місто, але обіцянку не виконали.