Головна Новини Детективи НАБУ не змогли довести причетність трьох високопоставлених поліцейських до корупційної схеми

Детективи НАБУ не змогли довести причетність трьох високопоставлених поліцейських до корупційної схеми

Переатестація працівників Головного управління національної поліції завершилася. Пройшло її 1399 осіб. Атестаційні комісії встановили, що 1136 працівників відповідають займаним осадам, 129 треба перевести на вищі посади, 59 – на нижчі і 75 – звільнити. Із тих, кого запропонували до звільнення 39 вже не працюють в поліції, а 36 перебувають на лікарняних та судяться. Начальник обласної поліції Олександр Богомол запевнив, що до кінця року ці працівники також будуть звільнені. Він також розповів, що упродовж року були й інші причини для звільнення підлеглих.

«Ми продовжуємо боротися з негативними проявами у поліції, – сказав він. – На Михайла був випадок коли поліцейський дозволив собі випити, за результатами алкотесту немало, і сів за кермо службового автомобіля. Його буде звільнено з роботи 24 листопада. У цьому випадку не буду чекати результатів судового рішення, для звільнення достатньо того, що він сів п’яним за кермо у робочий час. Усього цього року було шість таких випадків. Четверо людей вже звільнені, один не звільнений у зв’язку з тим, що немає рішення суду по притягненню до відповідальності. Крім того, цього року були звільнені 4 працівників поліції, які у попередні роки були притягнуті до кримінальної відповідальності. Цього року також було притягнуто до кримінальної відповідальності шість працівників, четверо вже звільнено, а двоє ще не звільнено – я очікую рішення суду.».

Розповів Олександр Богомол і про результати розслідування корупційного провадження детективами НАБУ, яке було порушене у лютому 2016 року. Стосовно декількох працівників підозри щодо їх участі у корупційній схемі не підтвердилися. Один із тих кого підозрювали написав рапорт на звільнення ще у квітні, і начальник поліції його підписав. А інший працівник – Сергій Осадца – повернувся до роботи. Підозри щодо заступника Руслана Балика також не підтвердилися. А от обвинувальний акт у справі Казимира Попеля уже направлений до суду. За результатами атестації він був звільнений з посади та усунутий від виконання функціональних обов’язків. А після рішення суду начальник поліції прийме остаточне рішення щодо свого колишнього заступника.