Головна Безпека в місті Деталі з суду по справі вбивці сестри та рідної дитини

Деталі з суду по справі вбивці сестри та рідної дитини

Колегія суддів Чортківського районного суду Тернопільської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження щодо Андрія К., визнала його винним за ч.1 ст. 119 (вбивство з необережності) та ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) і засудила до 14 років позбавлення волі.

Як було встановлено судом, 14 липня 2015 р. 42-річний Андрій К., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у власному будинку в м. Теребовля Тернопільської області приліг на ліжку біля своєї новонародженої дитини. Уві сні Андрій К. придавивши її, від чого немовля задихнулось.

Два місяці потому, пізно ввечері Андрій К. вдома дивився телевізор у стані алкогольного сп’яніння. У цей час його старша сестра, інвалід 1 групи, сповзла з ліжка на підлогу та почала викрикувати різні фрази. Роздратований її поведінкою, обвинувачений схопив неповносправну за шию, вдарив головою об ліжко і притиснув обличчям до подушки. Коли сестра перестала подавати ознаки життя, пішов спати і лише вранці викликав швидку допомогу.

У суді обвинувачений свою провину визнав частково, стверджував, що вбивство вчинив із необережності.

Перевіривши матеріали справи та висновки судово-медичних експертиз, суд розцінив його слова як спробу ухилитись від кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжкого злочину.

Керуючись практикою Європейського суду з прав людини, дотримуючись принципу необхідності та достатності часу для виправлення, колегія суддів прийшла до переконання призначити Андрію К. покарання у виді 14 років позбавлення волі.

Вирок набуває законної сили 2 грудня 2017 р. і може бути оскаржений у суді апеляційної інстанції.

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області