Головна Новини Десятки мільйонів гривень, – міськрада Тернополя про збитки завдані внаслідок ракетної атаки

Десятки мільйонів гривень, – міськрада Тернополя про збитки завдані внаслідок ракетної атаки

Ракетні удари, яких російські загарбники завдали по Тернополю в ніч з 13 на 14 травня, завдали колосальних збитків – лише у складських приміщеннях, які загорілися внаслідок атаки, знищено майна на десятки мільйонів гривень.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Збитки лише по тих товарно-матеріальних цінностях, які були там на складах, це десятки мільйонів гривень”, – зазначив він.

Остаточні цифри стануть відомі пізніше, тому що комісії з фіксації наслідків атаки все ще працюють.

Наразі від місцевих жителів надходять звернення про пошкоджені автомобілі, отримано одне звернення про пошкодження приватного будинку і близько 60 – стосовно комерційних об’єктів.

Серед іншого, за словами Надала, постраждав один із корпусів Тернопільського університету. Там знищені вікна і двері, приміщення не пошкоджені. Ремонтні роботи там мають розпочатися не пізніше середи, тоді ж заклад зможе відновити свою роботу.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 13 на 14 травня війська рф двічі атакували Тернопіль крилатими ракетами. Унаслідок атаки сталося загоряння складських приміщень на площі близько 50 тис.кв.м, пошкоджено інфраструктурний об’єкт і комерційну власність, 50 транспортних засобів, дачні ділянки. Травмовано двох чоловіків.